DGS başvurusu için son gün ne zaman?
Sınav süresi ne olacaktır?
Sınav süresi, 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.
Sınav ücretleri nasıl yatırılacaktır?
Adaylar, sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.
Sınav ücretleri ne zaman yatırılır?
Sınav için baÅŸvuru bilgileri sisteme kaydedildikten (onay kodu sisteme girildikten sonra) sonra sınav ücreti yatırılır.
Sınav ücretleri ne zaman yatırılır?
Sınav için baÅŸvuru bilgileri sisteme kaydedildikten (onay kodu sisteme girildikten sonra) sonra sınav ücreti yatırılır.
16-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında 2018-DGS başvurumu yapamadım, ne yapmalıyım?
16-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında 2018-DGS baÅŸvurusunu yapmayan adaylar, geç baÅŸvuru gününde (5 Haziran 2018 tarihinde) 2018-DGS baÅŸvurularını yapabileceklerdir. Geç baÅŸvuru gününde yapılan baÅŸvurularda sınav ücreti, geç baÅŸvurunun yapıldığı gün baÅŸvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sadece ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.
Sınava gireceğim binada eşyamı emanet edebilir miyim?
Sınav binalarında hiçbir eÅŸya emanete alınmaz. Bu nedenle adaylar, kılavuzda belirtilen yasaklı maddeleri sınav binalarına getirmemelidir.
BAÅžVURU KOÅžULLARI
YükseköÄŸretim programlarına dikey geçiÅŸ için baÅŸvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öÄŸretim ön lisans programlarından mezun olmuÅŸ olma ÅŸartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet ÅŸartlarını yerine getirmiÅŸ olan adaylar da baÅŸvurabilir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öÄŸrencileri ve mezunları ile aynı koÅŸullarda yurt dışından mezun olup denkliÄŸi kabul edilen adaylar da DGS’ye baÅŸvurabilirler. Meslek yüksekokulu son sınıf öÄŸrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öÄŸrenci alan lisans programlarına dikey geçiÅŸ yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öÄŸrenci alan lisans programlarına dikey geçiÅŸ de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır. Açık öÄŸretim dâhil öÄŸretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye baÅŸvuramazlar.